untuk kita2 aje

benar indah amat indah

tragis hidup 25/05/2009

Filed under: kerjaan — burdhani @ 21:43
minggu ini aku hanya makan gaji buta
kerana science student ku semua sedang berperiksaan
jadi aku sangat melepak di tempat kerja
sambil berinternet sepanjang waktu kerja
dan dengan rajin + semangatnya
aku telah menjawab soalan physics untk preliminary examination walaupon aku xsuka physics like hell
kebetulan exam paper ada atas meja

tangan hitam? oh..kertas itu terlalu putih punya xnak mengaku diri hitam..haha

aku punya satu hobi yg sgt menarek skrg
waktu percuma yang ada di kala kerja
aku akan bertenggek di tingkap ofis ku
sambil melihat pemandangan di luar
dan berangan
kalau sesiapa lihat pemandangan kat my school
mesti tidak ketinggalan nak berangan jugak
lihatlah

banglo2 yang super chantek+gedabak – kereta2 mewah the students’ parents
oh..sangat mengarahkan diri untuk berangan

kasi zoom sket..ini sebahagian je dari banglo2 tepi school, terdapat byk lagi and lagi2 chantek+besar siapa punya la ni

spjg penghayatan aku, kereta kebanyakan parents berjenama bmw dan mercedes
menyebabkan aku berangan xabes-abes

tragis kan hidup aku? haihh
 

satu hari ahad 24/05/2009

Filed under: weekend — burdhani @ 21:18
aktiviti: hang out + window shopping
teman-teman: fatih, eross, ida
tempat: klcc

fatih

ini frenchfries free, org meja sebelah belanja..rezeki lagi

eross

ajaburdhani, ida, fatih, eross

perkara buruk yg berlaku: terbeli cardigan
yang mahu dimiliki: pepper spray .kat mana ada jual ye?
 

kembali tiada tahu 22/05/2009

Filed under: dari hati — burdhani @ 19:33
perangai itu datang kembali

aku masak nasi, tekan button cooking tapi tak on kan the main switch
patut la tunggu nasi tak masak2..haihh

aku iron tudung laen padahal aku nak pakai yg laen
baju color biru takkan nak pakai tudung pink kut?

di tempat kerja, aku dengan selamba nya tinggalkan my elle watch di tempat awam tanpa sebarang sebab yg munasabah
separuh gila bila tersedar dearie elle tiada di tangan

jari2 luka sana sini akibat test tube yg pecah tetibe
*sigh*
 

perihal segala kejadian 21/05/2009

Filed under: dari hati — burdhani @ 22:17
perihal gaji
tak sabar nak tunggu kehadiran mu minggu hadapan
sumpah aku kurang kesabaran ni
siap dah wat list apa yg perlu dilakukan untuk mu gaji
untuk gaji next month pon dah siap aku list kan apa perlu dilakukan
okay, aku tahu aku terlebih advance
tapi kerakusan ini tidak dpt dibendung!

perihal kehidupan
hidup harus selalu senyum.

perihal kerja
tadi lunch ada birthday party-may’s baby for all the staff
ada 4 cakes dari secret recipe yg sgt menguji keimanan
keterujaan hanya kepada brownies walnut cake and blueberry cheese cake shj.

perihal weekend
tiap2 weekend selalu dah ada kawan2 booking nak jumpa
perkataan booking tu xley blah okay!..budget sgt glamer + diperlukan

perihal perkara yg dilakukan sebentar tadi
once again keluar minum ngan guy dari entri ini
rezeki jgn di tolak itu prinsip hidup untuk masa sekarang
beliau belanja juice yg sgt juicy di chop&steak kat my taman ni
laen kali sila belanja sy lagi

perihal masa hadapan
no comment.

 

entri tidak bermotif 19/05/2009

Filed under: kerjaan — burdhani @ 22:19
kalau la aku punya anak suatu hari nanti,
aku inginkan anakku belajar di international school
kerana sejak aku kerja disini
banyak yg aku perhatikan
student di sini amat lah sopan + menghormati each other
cara percakapan diorang pon sgt soft speak okay
baru2 masuk sini, aku amat terkagum dgn cara diorg treat d others
malah, kanak2 seusia 5tahun pon amat petah berbicara + soft speak
sumpah aku terkagum
oh..sangat jaoh la bezanya dgn pelajar2 yg pernah aku mengajar dulu
ingat entri ini?

tapi harus beringat juga
yuran untuk seorang student di international school ini mencecah:
RM12 000 untuk preparation class(3-5 years student)
RM20 000 untuk kindergarten
RM25 000 untuk junior school
RM35 000 untuk middle school
RM45 000 untuk senior school
untuk setahun..ya, aku ulangi, untuk setahun!

harap2 ada yuran khas untuk staff price..hik3

sedikit photoss budak2 semasa extra duty ku:

kelihatan pelbagai bangsa di situ

di belakang tu adalah swimming pool..nanti leh la anak aku belajar swimming di situ oh angan2!

sebenarnya, nak gtaw yg website my school dah di update
and dah ada my photo
lihat lihat =P
sekian terima kaseh
 

kesah tak tipu 18/05/2009

Filed under: dari hati — burdhani @ 19:49
“awak ambil la guna honda city saya tu”
“xda org guna gak, sy guna vios, xpon sy suka gerak ngan my motor aje”
“senang nanti awak nak gerak pegi keja n pegi mana2”
“cakap aje bila awak nak guna”

setan menghasut-hasut supaya aku menjadi seorang yg materialistik tahap kritikal

satu je

aku xmahu termakan budi..titik!

(ok ok..aku tahu aku berpura-pura baek, so ada problem ke? hik3)

 

babes-photo-concert

Filed under: weekend — burdhani @ 19:22
..sambungan entri what a saturday!
gambar2 di ambil dari sumber aj

aj, burd, wawa, paten

da finalist

aj, burd, mena, pkak

oh awok ku sayang..kedabak banner yg ur fans wat.

*eh..ada xshaye gtaw yg shaye suka aril..lalala*

lagi photoss —> belog aj